Templates bakken

Het is verleidelijk, als je een website maakt, een bestaande template kiezen uit de themes-shop van bijvoorbeeld WordPress. Negen van de tien keer krijg je echter spijt. Zeker als je de template simpelweg hebt geactiveerd en niet eerst voorzorgsmaatregelen hebt genomen.

Voorzorgsmaatregelen bestaan eigenlijk maar uit één belangrijke maatregel. Als je gaat voor het gemak en je maakt gebruikt van een bestaande template, maar er dan op zijn minst een child-template van. Op die manier kun je aanpassingen maken, zonder dat die bij de eerste de beste update via WordPress zijn verdwenen. Een childtheme kun je naar eigen inzicht aanpassen, maar je template blijft de (beveiligingen)updates krijgen van het hoofdthema waar het een kind van is.

Helemaal het beste is natuurlijk zelf een template bouwen vanaf het begin. Een tijdrovende klus, maar je kan alles wel zo maken als je zelf wilt, zonder dat je in een later stadium oploopt tegen veranderingen die er nu eenmaal moeten komen, maar waar je ‘geleende’ template geen ruimte aan biedt.

Dat is de reden dat ik me momenteel aan het verdiepen ben in het zelf maken van temptaties, oftewel het zelf ‘bakken’. Om vervolgens het resultaat, mits voldoende, weer aan te bieden op deze website. Zodat jij ze weer kunt gebruiken en aanpassen en tot de ontdekking kunt komen dat je beter zelf een template had kunnen bouwen 😉

Ik hou je op de hoogte.